T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi

10-16 Mayıs Engelliler Haftası

Güncelleme Tarihi: 10/05/2019

10 – 16 MAYIS ENGELLİLER HAFTASI

Engellilik doğuştan ya da sonradan kaza veya bir hastalık sonucu bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal yetilerini belirli derecelerde ya da tamamen kaybetmiş ve bu sebeple normal yaşamın getirdiği standartlara uyamama durumudur. Her yıl 3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü olarak kutlanırken ülkemizde de 10-16 Mayıs haftası Engelliler Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu hafta kapsamında çeşitli kutlamalar yapılırken, seminerler düzenlenir ve bireyler engellilik hakkında bilgilendirilir. Engellilerin eğitimi ve topluma adaptasyonları ile ilgili çeşitli bilgilendirmeler de yapılır.