T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi

Palyatif Bakım Merkezimiz Hasta Kabulüne Başlamıştır.

Güncelleme Tarihi: 27/03/2019

Hastanemizde Palyatif Bakım Merkezi Açıldı

Hastanemiz bünyesinde açılan tek kişilik oda olmak üzere 10 yataklı Palyatif Bakım Merkezi hasta kabulüne başlamıştır.

Palyatif Bakım Merkezimizin amacı terminal dönem hastalarının normal bir süreç olarak kabul ederek, hastanın hastalığından kaynaklanan rahatsızlık semptomlarının kontrol altına alınması ve etkili bir şekilde yönetilerek, kişinin olabildiğince iyi yaşamasına yardımcı olmak, yaşamın son döneminde hastanın şikayetleri nedeniyle sık sık acil servise başvurmasını önlemek, ailelerinin ve bakıcılarının manevi gereksinimleri karşılanarak, yaşam kalitelerinin arttırılmasıdır. Kanser ve diğer kronik hastalıkların son evreleri ile mücadele eden hastalarımıza ve hasta yakınlarına bu zorlu süreçte destek olmaktır.

• _MG_1121.JPG
  • _MG_1125.JPG